Gå til innhold

Jeans til dame

Få plagg i garderoben er like anvendelige og allsidige som jeansen. Men hva betyr de forskjellige passformene?

Kristine Victoria Helander, Markedssjef i VIC

De fleste av oss har flere ulike modeller til ulikt bruk, for eksempel mørke skinnyjeans til jobb og en løsere boyfriendmodell til fritidsbruk. Trenden med ankelkorte jeans er også sterk, så kanskje har du en slik i skapet også. Det viktigste når du skal kjøpe en ny dongeribukse, er at den er komfortabel å ha på seg og at du føler deg vel i den. VIC har flere modeller som bør ha en selvsagt plass i skapet.

Straight (for eksempel Levi's 724)
Etter mange år der slim- og skinnyjeans har hatt den soleklare førsteplassen i jeanshjertene våre, er den rette fasongen tilbake. Levi's er for mange selve symbolet på jeans, og modellen 724 sitter høyt i livet og er slim fra hoften og ned. Den er likevel romsligere i legg og ankel, og god stretch gjør jeansen behagelig å ha på seg.

Skinny fit (for eksempel Levi's Mile High)
En tettsittende jeans som sitter høyt i livet, er en garderobefavoritt hos mange. Fordi den sitter over hoften, gir den en fin fasong på hofter og mage –  og det er ingen fare for at undertøyet vises om du må bøye deg fremover. Levi's sin Mile High har godt med stretch, så den sitter godt uten å klemme, og den er skinny hele veien fra livet til fotåpningen.

Highwaist skinny (for eksempel Lee Scarlett High)
En annen variant av en skinnyjeans med høyt liv, er Lee sin Scarlett High. I likhet med Mile High har denne godt med stretch, så den er behagelig å ha på seg gjennom en hel dag på kontoret. Modellen er skinny hele veien fra livet til fotåpningen.

Skinny fit, mid waist (for eksempel Lee Scarlett)
Skinnyjeans finnes selvfølgelig også med en noe lavere midje, som Lee Scarlett. Jeansen er en mid rise, og sitter normalt på hoften. Stretch gir god komfort, sitter pent over lår, hofte, rumpe og legger, og bidrar også til at jeansen holder fasongen etter vask. Modellen er en klassisk femlommers jeans, som er skinny hele veien fra hofte til fotåpning.

Skinny fit, ankellengde (for eksempel Lee Scarlett Cropped)
En ankelkort jeans gir et nett og feminint uttrykk, og er perfekt når det begynner å bli varmere i været og småskoene kan hentes frem igjen. Med en søt bluse og et par ballerinasko, er du kledd  for både jobb og venninnetreff. Lee Scarlett Cropped er en mid rise-modell som er skinny hele veien fra hofte til ankel.