Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

Skjorteguide

Skjorten er et stilsikkert plagg som du kan bruke til alle anledninger og her hjelper vi deg å finne din favorittskjorte.

Det er mange valg å ta når du skal finne den perfekte skjorten for deg. Hvilken passform, kvalitet, type krave, med eller uten lomme – er noen av de spørsmålene du må ta stilling til. I denne guiden hjelper vi deg gjennom det som for noen føles som en jungel, men som kan sikre deg din favorittskjorte for lang tid fremover.

Formell eller casual

Før du kjøper en ny skjorte er det lurt å identifisere til hvilken anledning du skal bruke den. Trenger du en skjorte til fest, jobb eller fritid. Passform, farge, stoff, krage og andre detaljer vil gjerne være med og definere om skjorten passer til formelle selskaper, på jobb eller til fritidsaktiviteter.

Kvaliteter og stoffer

Skjorter kommer i utrolig mange forskjellige stoffer og når du velger materiale skal du tenke på når og hvordan du skal bruke skjorten. For eksempel så er oxfordskjorten et godt alternativ til mer velkledde anledninger, men passer også for en mer casual stil. Linskjorten er perfekt på varme sommerdager og flanell holder deg varm på vinteren.

Hvilken passform skal du velge

skjorer fra VIC

Passformen du velger vil avgjøre hvordan skjorten sitter på deg, mange velger også forskjellige type passformer til forskjellige anledninger. De vanligste passformene er:

  • Regular fit som er en rett modell med smal passform. Den er fin hvis du ønsker en litt romslig skjorte.
  • Fitted skjorter er litt innsvinget i ryggen, men vil ikke oppleves som helt tettsittende.
  • Slim fit er skjortene for deg som ønsker en mer kroppsnær passform. De fleste slim fit skjortene kommer med stretch.

Valg av størrelse

Når du velger størrelse så er alltid viktigste fokus å finne en størrelse som du føler deg vel i. Samtidig er det mange som mister seg selv i posete skjorter fordi de tror at de trenger større størrelse enn de faktisk gjør.

For å finne riktig størrelse er det tre ting du skal sjekke:

Skulderbredde

Avstanden mellom skuldersømmene som er sømmene armene er sydd fast i til skjortens for og bakstykke. Avstanden her skal treffe der skuldrene dine går over i armen. Hvis sømmene ligger langt nedenfor dette punktet vil skjorten fort kunne se for stor ut.

Bryst og midje

Dette handler mye om hva du liker og føler deg vel i. Hvis du allikevel vil ha noen tips, kan det være greit å tenke på at hvis du er høy og smal vil en skjorte med mye vidde gi deg en enda smalere silhuett. Har du litt mer volum på overkroppen og har en skjorte som sitter litt stramt vil knappene fort kunne sprike og se for liten ut. Finn derfor en modell som er behagelig, uten å være for stor eller liten. Her kan også det å finne riktig passform for akkurat deg gjøre det enklere å finne en skjorte som passer din fasong og størrelse.

Armlengde

Korrekt armlengde er mye av en smakssak, men du kan ta utgangspunkt i at når du holder armene ned langs kroppen er den optimale lengden når skjorten går ned til begynnelsen av håndleddet. Hvis du skal bruke skjorten til dress eller blazer så er det fint hvis skjorten går 1-1,5 cm nedenfor jakkeermet.

Be om hjelp i butikken hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal velge.

Krage

Skjortekrage

Når det kommer til kragen er det to ting du skal tenke på. Sitter den behagelig på og hvilken typ av design på kragen ønsker du?

Uansett om du skal bruke skjorten med kragen igjenkneppet med slips eller åpen, bør den være riktig størrelse for å se bra ut på og være behagelig. Tommelfinger regelen er at du skal kunne stikke to fingre innenfor den igjenkneppede kragen uten at det føles trangt mellom krage og hals.

Det finnes mange forskjellige skjortekrager å velge på, de er alle fine til forskjellige anledninger og du velger den du liker best.

  • Straight er en klassisk krage som kan brukes til alle anledninger, gjerne til pyntede antrekk da denne type krage passer fint til alle typer slipsknuter.
  • Button Down kragen er en klassiker som er elsket av mange. For en preppy stil kan button down kragen kneppes helt opp, men den er også fin med slipe eller sløyfe til dress.
  • Spread er kragen for deg som ønsker en skjorte med litt spennende detaljer og et litt mer moderne snitt. Denne kragen er fin både med bred og smal slipsknute.
  • Hidden Button Down er en krage med knapper, men hvor knappene sitter skjult under snippene på skjorten. Det gjør at kragen alltid sitter fint på plass, samtidig som skjorten får et penere uttrykk.

 

Skjorter Les mer