Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

Slik vasker du skjorten

Dette er guiden du kommer til å elske og heldigvis fungerer det på nesten alle skjorter.

Behandler du din skjorte med respekt og forsiktighet vil den kunne leve veldig lenge. For å sikre at skjorten ikke krymper, holder passformen, falmer i fargen er det viktig at du tar vare på den og vasker den på riktig måte.

I tillegg er det å stryke skjorter noe de fleste gjerne skulle slippe, så i denne kombinerer vi vasketips med hemmeligheten som samtidig gjør at du ikke trenger å stryke. Dette fungerer på nesten alle skjortestoffer, men skulle det være at du har noen skjorter i skapet som allikevel trenger en omgang med strykejernet så kan du få tips til hvordan du skal stryke din skjorte her.

Sorter ut skjortene du skal vaske

Det er ikke nødvendig at skjortene vaskes for seg, men det du skal tenke på er at du ikke fyller vaskemaskinen for full. Skjortene skal ha god plass under vask. Regel nr 1 er også alltid å lese vaskelappen før du putter den i vaskemaskin. Gjør det så er du sikker på at skjorten vaskes riktig.

Velg program på maskinen

Her er den store hemmeligheten for at du skal slippe å stryke. Mange nye vaskemaskiner har skjorteprogram som du kan velge, men har du ikke det så velger du et finvaskprogram og drar ned antall omdreininger på sentrifugen til rundt 600rpm. Ved å gjøre det er skjorten litt våtere når du henger den til tørk og den vil bli mindre krøllete.

Ta ut skjorten fra maskinen direkte

Ikke la klærne ligge i maskinen etter at den er ferdig, men ta den ut på en gang og rist den kraftig, slik at du rister bort evt. krøller. Heng skjorten en og en på hengere, pass på å rette ut alle krøller og bretter, sørg for at kragen, lommer og ermer henger fint før du lar skjorten henge fritt til den er tørr.

Hvilket vaskemiddel skal du bruke

Hvilket vaskemiddel du skal bruke avhenger av farge og kvalitet på skjorten.

Vasker du en hvit eller lys skjorte bør du bruke vaskemiddel for hvitt tøy, fordi det inneholder blekemiddel som vil holde skjorten hvit eller lys lenger. Er skjorten mørk, bør du bruke vaskemiddel for farget eller mørkt tøy så beholder du fargen på skjorten lengst mulig. Og skulle skjorten være av silke eller ull, så er Milo å anbefale.

Skjorter Les mer