Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

MILJØ

Voice Norge AS har en proaktiv tilnærming når det gjelder å arbeide med miljøspørsmål - både lokalt og i samarbeid med våre produsenter og deres underleverandører. Vi fokuserer på reduksjon, gjenbruk og resirkulering. Vi oppfordrer alle våre samarbeidspartnere til å redusere overflødig emballasje og bruke resirkulerte og ikke-giftige materialer.

Handelens miljøfond

Voice Norge AS ønsker å bidra til å redusere plastforsøplingen, øke plastgjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. Vi besluttet derfor å bli medlem i Handelens Miljøfond i 2018 og begynte samtidig å ta betalt for alle poser, både plast og papir.

50øre av poseavgiften går direkte til Handelens Miljøfond som støtter arbeid som bidrar til å løse miljøproblemene plasten skaper. Fondet har blant annet satt i gang Norges første landsomfattende ryddeprogram, hvor målet er å rydde 40% av norskekysten og Svalbard i løpet av 3 år. I tillegg har de satt som mål å bidra til at Norge skal oppnå 50% materialgjenvinning av all plast innen utgangen av 2025.

Vi mener at nøkkelen til å redusere miljøbelastningen er å gjenbruke posene så mange ganger som mulig. Ved å ta betalt for alle posene ønsker vi å øke bevisstgjøring og bidra til å redusere bruken av handleposer. Vi ønsker med andre ord å hjelpe til med å endre vaner og bidra til en positiv samfunnsutvikling.

Siden vi ble medlem, har Voice Norge AS gjennom kjedene Boys of Europe, Match og VIC bidratt til å samle inn over 2,3 millioner kroner til Handelens Miljøfond gjennom poseavgiften.

Handleposer av 100% resirkulert plast

Da Voice ble medlem av Handelens Miljøfond startet vi samtidig arbeidet med å bytte ut de gamle plasthandleposene med nye handleposer av 100% resirkulert plast. Ved å kun bruke resirkulert plast bidrar vi til å redusere mengden plastavfall, sikre at allerede produsert materiale får flere liv, samtidig som det produseres mindre ny plast og dermed går med mindre ressurser. I tillegg bidrar vi til å øke etterspørsel av resirkulerte plasthandleposer.

Alle nye plasthandleposer som bestilles i dag er laget av 100% resirkulert plast.

Reduksjon av plastemballasje under frakt

Gjennom å redusere plastemballasjen som varene pakkes i, ønsker vi å bidra til å redusere miljøbelastningen ved produksjon, bruk og avhending av plast. Voice har derfor satt i gang et prosjekt for å redusere plastemballasjen hos alle våre tre kjeder. Målet er å redusere plastemballasjen så mye som mulig, uten å forringe produktene under frakt.

Fretex

I 2012 inngikk Voice Norge AS et samarbeid med Fretex. Gjennom dette samarbeidet blir reklamasjoner og overskuddsvarer fra butikker samt salgsprøver, stoffprøver osv. fra kontoret donert til Fretex International, som selger dette videre til sine kunder utenfor Europa.

Målet til Fretex er at mest mulig av det som kommer inn skal gjenbrukes. Det som ikke egner seg for ombruk material-gjenvinnes, resten går til energigjenvinning.

Kjemikalier - restriksjoner og testing

I samarbeid med det svenske forskningsinstituttet RISE har Voice Norge AS utarbeidet en restriksjonsliste for kjemikalier. Denne restriksjonslisten inneholder kjemikalier som ved norsk og europeisk lov (REACH) enten er forbudt, eller kun lovlig i begrensede mengder. Alle Voice Norge AS leverandører må signere på en kontrakt hvor de bekrefter at de leverer varer som er i overensstemmelse med vår restriksjonsliste for kjemikalier og det europeiske kjemikalieregelverket REACH.

For å sikre at produktene overholder kjemikaliekravene, krever vi testing av produkter før forsendelse, i tillegg til at vi gjennomfører stikkprøvetester av produkter fra lageret vårt i Norge.

Miljøtiltak i bomullsproduksjonen

Gjennom medlemskapet i Better Cotton Initiative og ved å kjøpe BCI bomull, ønsker vi å bidra til å øke etterspørselen etter mer ansvarlig bomull, minimere bruk av vann og sprøytemidler, ta bedre vare på vannressursene, jordsmonnet og det biologiske mangfoldet rundt bomullsåkrene.

Les mer om vårt innkjøp av Better Cotton her