Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

Slik pakker du til ferie i varmere strøk

Løse, lette og luftige plagg som enkelt lar seg mikse og matche er stikkordene for deg som skal til «Syden» i ferien. Les mer om hva du bør ha med i kofferten her.

Sommerværet her til lands kan variere fra tropevarme til høstlige gufs. Likevel har de fleste av oss et ønske om å kunne bruke sommerklærne så mye som mulig – både de som har ligget pakket ned på loftet siden i fjor, og årets nye sommertøy. Er du så heldig at du skal til sydligere strøk, er du garantert å få brukt de fine sommerplaggene, men hva bør du egentlig pakke i kofferten?

Basisplagg som er enkle å sette sammen til flere antrekk, som enkle topper og t-skjorter, korte shorts og skjørt, kan være lurte å pakke med seg.

Veldig mange pakker med seg altfor mye, og ender opp med å komme hjem igjen med mange plagg de ikke har fått brukt.

Når du skal på en typisk badeferie, vil du sannsynligvis ikke ha bruk for så mye mer enn noen enkle skjørt og topper til bruk på dagtid, og noen finere antrekk som du kan bruke når du skal ut og spise på kvelden. En lett sommerkjole kan også brukes både på dagen og til middag.

https://www.vic.no/dameklaer/kjoler-skjort/hazini-dress/beige/

Florence omslagskjole fra Mellowfield

Velg de rette materialene

Når solen steker passer det best med lette plagg i materialer som bomull, lyocell eller lin. Velg klær som ikke sitter stramt, og styr unna plagg som er helsyntetiske. Plagg som er laget av for eksempel polyester klarer nemlig ikke å frakte bort varmen på samme måte som naturmaterialer, og vil derfor kunne føles klamme og ubehagelige. Velg sko eller sandaler med god lufting, og velg gjerne naturmaterialer også her.

Ikke glem å pakke med deg noen porsjonsposer med vaskepulver i kofferten, så kan du enkelt skylle opp plaggene dine etter bruk. De tørker raskt i varmen, og du kan pakke med deg færre klær.

Leah Lang Linskjorte

Antrekk fra Mellowfield: Mariella Bluse og Mariella Omslagskjørt

Vær kreativ - og slå deg løs!

Mange av oss våkner til liv når sommeren kommer, og tør å utfolde oss mer i klesveien når temperaturen stiger. Skal du utenlands, er det virkelig tiden for å slå seg løs og senke skuldrene stilmessig. Kult tilbehør er nøkkelen til en morsom feriegarderobe.

Pakker du fine basisplagg som kan kombineres med hverandre, og legger til kule statementsmykker, fargerike tørkler, en stråhatt og funky sandaler, har du ferielooken klar. Du trenger ikke skifte ut hele sommergarderoben eller få en helt ny stil, bare tilsett kult tilbehør.

Huskeliste til solferien:

  • Solkrem, solkrem, solkrem! Smør deg ofte og mye, og med høy nok faktor
  • En lett cardigan eller et lunt sjal er som regel nok som jakke på kveldstid, og er også godt å ha på flyturen
  • Velger du et par sandaler som har litt ekstra pynt på seg, er det ikke noe i veien for å bruke disse også på kveldstid - tenk at alt du pakker skal kunne brukes til flere anledninger
  • En strandveske er et must, pakk med deg en som har plass til det du trenger til en deilig dag på stranden
  • Badehåndkle og underlag kan du kjøpe på feriestedet - ikke bruk verdifull koffertplass på å dra med deg dette hjemmefra. Noen hoteller tilbyr også gjestene sine å låne strandhåndklær

 

Skal du på Norgesferie? Her får du pakketips!

Dette må du ha med deg på storbyferien

Slik får du plass til mest mulig i kofferten - les mer her