Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

Slik pakker du feriekofferten

Snart er det sommerferie og mange skal reise bort. Er du en av dem som fyller kofferten til randen, og ender opp med skrukkete klær du ikke får brukt? Her er de beste tipsene og triksene for hvordan du pakker en praktisk feriekoffert.

Uansett om ferieturen skal  foregå innenlands eller utenlands, er sjansen stor for at du skal ut og fly. Eller at du skal reise med et annet transportmiddel som begrenser bagasjemengden. Derfor er det viktig å tenke på hvilke plagg du skal prioritere og hvordan du pakker selve kofferten – smartest mulig!

Uansett hvor du skal reise og hvor lenge du skal være borte, er en praktisk pakket feriekoffert én ting mindre å tenke på

Når du først skal ut på tur er det deilig å slippe å uroe seg for at man ikke har med seg nok og riktige klær - eller at kofferten er et salig rot. Bruk heller tiden på å nyte reisen og de late feriedagene.

Legg en plan for pakkingen

Det er lurt å planlegge pakkingen din før du går i gang. Uavhengig om du skal på storbyferie, strandferie eller backpacking, vil en god plan gjøre dagene før avreise mindre stressende. Se på værmeldingen dit du skal, og start i god tid før du skal reise. Lag gjerne en liste over det du planlegger å ta med deg, og gå til innkjøp av en liten håndholdt bagasjevekt. På den måten har du kontroll over hva du har med, og unngår ubehagelige overraskelser når du står ved bagasjevekten på flyplassen.  

Når du vet hva kofferten veier før du drar hjemmefra, kan du slippe unna de sure pengene det er å måtte betale for overvekt.

Plaggene du må ha med

Er du en av de som alltid overpakker og aldri helt klarer å bestemme deg for hvilke plagg som skal få være med? Silkeskjørtet, kosebuksen og de nye pumpsene er sikkert fristende å ta med, men er ikke alltid det du virkelig trenger. Klassiske plagg som kan styles på flere måter, og holder deg varm og kul, er ofte det mest praktiske.

Anvendelige og trendy plagg slik som en blazer, en tynn strikkegenser og fin bukse er plagg som kan brukes både dag og kveld - disse kan du style både opp og ned.

Å sette sammen antrekk før du legger plaggene ned i kofferten, er et smart triks.

Planlegg hele antrekk, som kan styles på flere forskjellige måter, da sparer du deg for kleskriser og plagg du ikke får brukt. En blomstrende sommerkjole er like fin over bikinien på stranden, som på restaurant på kvelden. Det samme er en klassisk marineblå shorts.

Slik pakker du selve kofferten

Når det kommer til pakking av kofferten er det tusen måter å gjøre akkurat dette på. Men noen metoder er mer prøvd enn andre. Særlig når det kommer til hvordan du unngår skrukkete tøy. Og hvordan du får maksimalt ut av plassen i kofferten:

 • Trikset er å rulle sammen tøyet i stedet for å brette - dette gjelder først og fremst mykt tøy, slik som gensere og bukser. Dressjakker og annet tøy i stivere materialer kan med fordel brettes pent og legges oppå. Fordel gjerne tøyet i klesposer og separer fint tøy fra jeans o.l På den måten unngår du at fargen på tøyet smitter av på hverandre.

 • Vil du spare plass kan du bruke skoene til oppbevaring av undertøy og andre småplagg. Og når det kommer til sko er det mye plass å spare. Du trenger ikke fem par. Bytt heller ut de høye hælene med et par fine sandaler som passer til alt. Sneakers går til alt.

 • Pakk gjerne det antrekket det du vil ha på først øverst. Og ha på deg de plaggene som veier mest når du reiser.  

For å maksimere utbyttet av plassen legger du ting som toalettmapper, en ekstra veske eller ryggsekk og andre harde ting mellom de rullede plaggene. Smykker putter du i små poser og forelder rundt. Vi anbefaler å planlegge også det du skal ha på deg på selve reisen.

Legg til  side et mykt plagg eller et skjerf som du kan ha på deg på reisen. Det blir ofte kjølig om bord på fly - og som bonus kan du bruke plagget eller skjerfet som pute, sier hun.

Ti pakketips du må kunne:

 1. Start å pakke tidlig - aldri kvelden før!
 2. Legg frem alt det du vil ha med - halver så mengden. Du trenger ikke tre ballkjoler og skoene som du egentlig aldri bruker
 3. Fordel pentøy og vanlig tøy i klesposer - på den måten unngår du flekker. Når plaggene er brukt, kan du bruke posene til skittentøy, slik at du ikke blander dette med rent tøy i kofferten
 4. Legg småplagg eller undertøyet ditt i skoene dine, så de ikke klemmes flate og mister fasongen på turen
 5. Pakk toalettsaker i plastposer slik at du unngår lekkasjer
 6. Skriv navn og adresse på kofferten slik at flyselskapet kan kontakte deg om bagasjen skulle bli borte
 7. Personliggjør kofferten din slik at du kjenner den igjen - en fargerik sløyfe ser du lett på bagasjebåndet
 8. Alt av baderomsartikler finnes i reisestørrelser - ta med disse, så sparer du bagasjevekt
 9. Pakk noe av det aller mest nødvendige i håndbagasjen. Dersom kofferten mot formodning ikke kommer frem, har du i alle fall det du trenger for å klare deg til du får handlet inn nytt
 10. Plasser de tyngste tingene nederst i kofferten slik at den holder seg stødig når den står oppreist

 

Skal du på Norgesferie? Her får du pakketips!

Fin i solen - her er de beste pakketipsene til ferie i sydligere strøk