Gå til innhold

Dette tar du med på Norgesferien

Fjord, fjell og frisk luft – å tilbringe ferien i vårt langstrakte land gir påfyll av energi og fine naturopplevelser. Vi gir deg tipsene til hva som bør være med i kofferten for at Norgesferien skal bli så fantastisk som mulig.

Stadig flere velger kortreist ferie, og blir innenlands i ferien. Landet vårt kan by på både spektakulær natur og mer urbane omgivelser, og står ikke tilbake for opplevelsene som mer tradisjonelle, utenlandske destinasjoner kan friste med. Markedssjef i VIC, Kristine Victoria Helander, mener at værmeldingen er din aller beste venn når du skal pakke til en ferie i Norge.

– Sommeren i Norge er helt nydelig, men været kan skifte svært brått. For å unngå å bli tatt på sengen av et regnskyll, anbefaler jeg derfor å jevnlig titte innom en av værvarslingstjenestene, så du sikrer at du er kledd for været. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sies det – og det stemmer, sier hun.

Fritidsjakke fra Jean Paul, 1999 kr, genser fra Jean Paul, 499 kr, bukse fra Jean Paul, 999 kr. Du finner det hos VIC.

Lag-på-lag

For å sikre at du ikke fryser, eller smelter helt når solen endelig skinner, kan det være smart å kle deg i flere lag. På den måten kan du enkelt kle av og på deg plaggene alt etter hva gradestokken viser. Ta med deg en veske eller et bærenett som rommer litt, så kan du pakke bort genseren når skyene forsvinner og solen skinner.

– Jeans og en t-skjorte under en kul skjortekjole er også en fin måte å kle seg litt mer sommerlig selv om været kanskje føles mer som tidlig høst. Hos VIC finner du masse plagg som kan mikses og matches, slik at du får en kul lag-på-lag look, forteller Kristine.

Skjortekjole fra BLU, 1699 kr, t-skjorte fra BLU, 399 kr, shorts fra Lee, 599 kr, sneakers fra Tommy Hilfiger, 1500 kr. Du finner det hos VIC.

Helander mener at å bruke en langermet skjorte eller genser til en shorts eller et skjørt gjør at du kan holde varmen, og fortsatt se kul ut. Hun mener også at jeans er et undervurdert sommerplagg.

– Med en kortermet, romantisk bluse blir en løstsittende jeans perfekt til en sommerdag, særlig om du ruller eller bretter opp buksene og bruker sandaler til, sier hun.

Hvilken jeans passer for deg? Les den store guiden her!

Linskjorte fra BLU, 899 kr, shorts fra BLU, 499 kr, sneakers fra Tommy Hilfiger, 1500 kr. Du finner det hos VIC.

Butikker over hele landet

Når du pakker kofferten til Norgesferien, er et smart tips å la det være litt plass til nye kupp i bagasjen.

– Det er som regel ikke så langt til nærmeste VIC-butikk, og fordi vareutvalget kan variere noe fra butikk til butikk, kan det godt hende at du finner noe nytt og spennende dersom du besøker en annen VIC-butikk enn den du vanligvis handler i. De som jobber i butikkene sitter dessuten på masse god kunnskap, så det anbefales å bruke ekspertisen deres, sier Kristine.

Dette bør med i Norges-kofferten:

  • Regnjakke eller en vindjakke som tåler litt vær
  • Gode sko, og plaster hvis du skal gå langt
  • En finstrikket genser
  • En lue eller et pannebånd i bomull kan være redningen dersom det blir surt og kaldt

Ikke glem solkremen, også i overskyet vær kan du bli solbrent!

Hvordan får du mest mulig med deg i kofferten? Les flere pakketips her!