Gå til innhold

1 jeans - 5 antrekk til herre

Det er ikke om å gjøre å ha flest plagg - det er om å gjøre å ha de rette plaggene. Når du kombinerer favorittbuksene med ulike skjorter, gensere og tilbehør, får du rett og slett mer ut av garderoben din. Her får du oppskriftene på fem fine antrekk som tar utgangspunkt i den samme jeansen.

Helene Svardal  Sosiale medier-ansvarlig i VIC.

– Vi i VIC er opptatt av at kundene våre skal ha muligheten til å bygge opp en god garderobe med kvalitetsklær som enkelt lar seg mikse og matche. Når man investerer i plagg av høyere kvalitet får man mer ut av klærne også.

Det sier Helene Svardal, som jobber som sosiale medier-ansvarlig i VIC. Hun mener at norske menn har blitt veldig flinke til å se mulighetene i klesskapet sitt, men at de kan bli enda flinkere til å tenke gjenbruk og nye kleskombinasjoner.

– Bare det å for eksempel bruke en pologenser under blazeren i stedet for en skjorte, gir et helt annet uttrykk, sier hun.

 
5 fine antrekk med jeans

Jeansen over alle jeans, den klassiske 501 fra Levi's er et supert utgangspunkt for mange kule, komfortable og representable antrekk til herre. Jeansen har fem lommer, er rette i bena og sitter på hoften. Den lar seg lett style opp eller ned, alt etter hvilken anledning du skal bruke jeansen til. Og jo mer du bruker den, jo mer behagelig blir den å ha på seg!

1. Dobbel denim

Å bruke en dongerijakke til jeans, har vært ute av motebildet en stund, men nå er det tilbake for fullt. Du kan gjerne bruke ulike nyanser på over- og underkroppen.

Denimjakke, Lee, 999 kr, jeans, Levi's 501, 899 kr, t-skjorte, Levi's 199 kr, sko, Jean Paul, 599 kr

2. Den "nye" måten å bruke blazer

Jeans og en dressjakke eller blazer er ikke noe nytt, men nå kan antrekket gjerne styles med en t-skjorte under jakken. T-skjorten tilfører antrekket litt kant, og er et fint alternativ både til kontorbruk og til hyggelige sammenkomster.

Blazer, Mario Conti, 2499 kr, jeans, Levi's 501, 899 kr, t-skjorte, Mario Conti, 299 kr, sko, Jean Paul, 599 kr

3. En strammere kontor-look

Dersom arbeidsplassen din krever en mer polert look enn du får med en t-skjorte under jakken, er det fritt frem for å velge en pen skjorte og til og med et slips å style jeansen med. Da kan du gjerne velge en mørkere jeans, eller sørge for å holde skjorte og jakke i nøytrale farger

Blazer, Mario Conti, 2499 kr, jeans, Levis 501, 899 kr, skjorte, Mario Conti, 799 kr, slips, Amanda Christensen, 399 kr, sko, Jean Paul, 599 kr

4. Jeans til fest

Dongeribuksen får selvfølgelig også bli med på fest. Med en kul, kortermet skjorte i Hawaiimønster, og avslappede jeans som rulles opp, er du klar for en hyggelig kveld på byen eller hjemme med venner. Når været tillater det, kan det kanskje være på sin plass å toppe antrekket med en stråhatt også?

Skjorte, Mario Conti, 699 kr, jeans, Levis 501, 899 kr, solbriller, Le Specs, 799 kr, sko, Jean Paul, 599 kr

5. Rolig helg i jeans

Når helgen kommer vil vi ta det rolig og ha det komfortabelt – uten at det trenger å bety at antrekket er noe mindre stilig. En løs og ledig jeans eller en modell med noe stretch, kombinert med en kul skjorte og en lun jakke, er perfekt for både kafébesøk på lørdag og rusletur på søndag

Jakke, Tommy Hilfiger, 2199 kr, bukse, Levis 501, 899 kr, skjorte, Jean Paul, 899 kr, cap, Jean Paul, 299 kr, sko, Jean Paul, 599 kr