Gå til innhold

1 jeans - 5 antrekk til dame

Smarte kleskombinasjoner og god gjenbruk sikrer at du får brukt alle klærne du har i skapet – uten at du føler at du har på deg det samme dag ut og dag inn. Vi har stylet én jeans på fem forskjellige måter, for å gi deg maksimalt ut av garderoben din.

De fleste av oss har langt flere plagg i klesskapet enn vi bruker, og noen av klærne blir til og med hengende ubrukt i skapet med prislappen på. Sosiale medier-ansvarlig i VIC, Helene Svardal, mener at vi kan få mye mer ut av garderobene våre ved å tenke ut nye kombinasjonsmuligheter for klærne vi eier. På den måten sikrer man også at de nye plaggene man kjøper, også blir brukt.

– Et pent silkeskjerf som belte på en jeans, eller en lang kjole åpen som en kimono over et par kule dressbukser, fungerer kjempegodt og gir et personlig uttrykk. Vi i VIC ønsker at klærne vi selger skal kunne brukes ofte, og være en kilde til glede i klesskapene til kundene våre. Derfor er vi også bevisste på at klærne vi tilbyr skal være av god kvalitet og ha lang levetid, sier hun.

5 freshe antrekk med jeans

Jeansen som danner grunnlaget i antrekkene, er modellen 724 fra Levi's. Etter mange år der helt smale skinnyjeans har dominert motebildet, ser vi stadig oftere de rette modellene som denne. Jeansen er relativt høyt i livet, noe som gir et klassisk uttrykk til antrekkene.

1. Forleng sommeren med kjole over jeans

Få maksimalt ut av garderoben din ved å bruke de plaggene du allerede har på nye og overraskende måter. Ved å kombinere en jeans med en lett kjole, skaper du fine kontraster og kan forlenge sommergarderoben litt lengre før det blir for kaldt i luften. En lun høyhalset genser er perfekt å bruke under kjolen, sammen med jeansen.

Omslagskjole, Riccovero, 1899 kr,  jeans, Levi's 724, 1149 kr, pologenser, BLU, 799 kr, veske Pourchet, 1699 kr, sko, Steve Madden, 1699 kr

2. Klar for kontoret med blazer

Jeans kan fint brukes til mer formelle anledninger, som på kontoret. Den enkleste måten å style opp en jeans til viktige møter, er å kombinere dem med en pen bluse og en rutete blazer. Det gjør antrekket mer personlig enn en drakt, men oppfattes samtidig som profesjonelt og velkledd.


Blazer, BLU, 1799 kr, bluse, BLU, 899 kr, jeans, Levi's 724, 1149 kr, veske Pourchet, 2899 kr, øredobber, Snø of Sweden, 199 kr, sko, Jean Paul, 699 kr

3. Klar for fest

En jeans som er behagelig å ha på seg er det perfekte utgangspunktet for et festantrekk som er både komfortabelt og kult. Med høyhælte sko og en lekker bluse til dongeribuksen, er du klar for å danse hele natten!

Kåpe, Riccovero, 3599 kr, bluse, Inwear, 500 kr, bukse, Levi's, 1149 kr, øredobber, Snø Of Sweden, 299 kr,  veske, Pourchet, 799 kr, Sko, Jean Paul, 1299 kr

4. Laidback på søndagsturen

Når vi har fri fra jobb, er det deilig å kunne kle seg i myke, behagelige materialer og tillate seg å være hakket mer avslappet i stilen enn på jobb. En myk genser, komfortable sneakers og en lett jakke passer perfekt til rolige spaserturer på søndager – eller bare hjemme i sofakroken.

Jakke, VaVite, 1499 kr, jeans, Levi's 724, 1149 kr, hoodie, Jean Paul, 999 kr, lue, Jean Paul, 399 kr, sko, Jean Paul, 699 kr

5. Gatesmart og kul i skinn

Skinnjakke er alltid kult og tøft, og er et symbol på tidløs mote. Med sine mange bruksområder, er den svarte skinnjakken en viktig del av garderoben. Kombinert med en rutete skjorte og et par komfortable sneakers er du klar for å gå på kafé, velger du en bluse og et par høyhælte sko kan du like gjerne bruke antrekket på kontoret.

Skinnjakke, Donna, 3499 kr, jeans, Levi's 724, 1149 kr, skjorte, BLU, 999 kr, sko, Jean Paul, 699 kr, armbånd, Snø of Sweden, 299 kr