Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Klikk her for å bli medlem i VIC kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Luxury Loungewear

100% cashmere

Vi presenterer nå dette fantastiske settet fra BLU med genser, bukse og sokker i 100% kasjmir. Settet finnes på vic.no og i utvalgte VIC-butikker. Finner du ikke din størrelse på nett, så husk å sjekke tilgjengelighet i butikk. 

 

Kasjmir er ull fra kasjmirgeiter. Denne ullen er kjent som verdens mest eksklusive ull, noe som gjør dette settet uimotståelig. Mykhet og varme som bare Kasjmir kan gi, med et utrolig lekkert design.  

SLIK TAR DU VARE PÅ KASJMIREN DIN

Kasjmir er ull fra kasjmirgeiter. Denne ullen er kjent som verdens mest ekslusive ull og har til og med hatt kallenavnet "fiber for konger".  

Kasjmir geitene lever i de høye fjellområdene i sentral- og øst Asia. Kalde vintre ned i -40 grader gjør at geitene som lever her har utvilket en usedvanlig myk og isolerende uderull. Kun om våren når dyrene naturlig slipper vinterdekket, kan den mye ullen høstes. Dette gjøres enten ved at gjeterne kjemmer ut underullen eler ved at ullen klippes. Begrenset produksjon om omstendelig prosess gjør produkter i kasjmir meget kostbare. Den eksklusive kvaliteten er likevel svært ettertraket på grunn av dens helt spesielle egenskaper. 

Fibrene er ultratynne og svært isolerende, dette gjør at produkter i kasjmir blir supermye og lune, og kan bæres direkte mot kroppen uten at det klør. 

Vasketips. De fleste vasker klærne sine for ofte, mange ganger kan det være nok å lufte plagget etter bruk. På denne måten vil fobrene få hvile og genvinne sin opprinnelige form. Mindre flekker kan fjernes forsiktig for hånd, men unngå "gnikking" og "skrubbing".

Plagget må gjerne renses, men det går også fint å vaske produktet på ullprogram i vaskemaskinen. Bruk da spesialvaskemiddel for ull og skånsom sentrifugering. Tørk deretter produktet flatt, gjener inne eller oppå et håndkle. Det er aldri anbefalt å henge plagget til tørk, eller vri det - vått som tørt. 

Plagget kan strykes på lav temperatur ved behov og eventueller nupper bør fjernes fr det strykes. Plagget bør oppbevares flatt og luftig når det ikke er i bruk.

Nupping. Kasjmirfiberen er av høy kvalitet, men dog veldig delikat. Som med alle andre naturfibre vil nupping kunne oppstå og kanskje i enda større grad på akkurat denne kvaliteten. 

Friksjon kan være en av årsakene til at noen av de tynne fibrene brekker eller løsner fra materialet. Områder med friksjon kan typisk være under armen, innsiden av lår, der man bærer vesken elle rom en kommer borti andre overflater med tekstur. Slike løse fibre vil forme seg som små fluffy hårballer. Disse sitter løst og er enkle å fjerne, enten for hånd eller med en såkalt nuppekam/høvel.

Helt nye produkter vil inneholde en del små og løse fibre. Disse vil løsne etter et par gangers bruk, og pilling vil av den grunn avta innen kort tid. 

  
Kasjmir polo AQG
XS S M L XL XXL

BLU Kasjmir polo

2 499,-
Kasjmir bukse AQG
XS S M L XL XXL

BLU Kasjmir bukse

2 499,-