Gå til innhold

Jeans til herre

Det finnes mange ulike jeansmodeller til herre, og uansett om du foretrekker bukser som er tettsittende hele veien eller modeller som har mer plass til lårene, har VIC en jeans som passer for deg.

Kristine Victoria Helander, Markedssjef i VIC

Regular fit (for eksempel Levi's  501)
Dette er den mest klassiske av alle jeansmodeller, og de aller fleste har et forhold til Levi's 501. Modellen sitter på hoften, har normal passform og er rett i bena. Passer for deg som ikke vil ha buksene for smale, og som er ute etter en litt mer avslappet, klassisk look. Fordi modellen er rett, vil den sitte over rumpe og lår, og oppleves som løsere rundt kne og legg. Levi's 501 er en klassisk 5-lommersmodell, med to baklommer, to frontlommer og én liten coinpocket foran.

Regular tapered fit (for eksempel Levi's 502)
Den klassiske regular fit har etterhvert fått mange avleggere, blant annet regular tapered som vi finner på for eksempel Levi's 502. At en jeans er “tapered” betyr at bena på buksen blir gradvis smalere fra låret og nedover, men når det gjelder regular tapered fit har denne samme fasong som en regular fit i lårene, mens den er smalere fra leggen og ned. Fasongen kan gi et lettere uttrykk enn en regular fit, rett og slett fordi du får mindre jeansstoff rundt legg og ankel. Skoene kommer også til sin rett med en tapered fit, så hvis du er en lidenskapelig skosamler, men ikke ønsker en slim fit jeans, er det en tapered modell du bør gå for. Levi's 502 sitter noe lavere på hoften enn 501.

Tapered fit (for eksempel Lee Luke)
Denne modellen er smalere enn regular tapered fit, men har likevel romsligere lår enn de smalere slim- eller skinnymodellene. Jeansen smalner inn fra kneet og ned til  fotåpningen, og er et godt alternativ for deg som ønsker en smal jeans, men trenger mer plass til lårene. Lee sin modell Luke er en mid rise, og sitter normalt på hoften.

Modern straight (for eksempel Lee Daren)
De rette modellene er svært anvendelige, og er et av de virkelig gode basisplaggene du kan ha i garderoben. Der den klassiske regular fit er rett hele veien ned, er modern straight noe smalere i leggen. Velger du en jeans med litt stretch, har du en favorittbukse som kan brukes til mange anledninger. Lee-modellen Daren er en mid-rise som er tilnærmet regular i lårene og slim fit i leggen.

Slim fit (for eksempel Levi's 511)
Som navnet tilsier er dette er smalere modell, og den sitter figurnært helt fra hoften til ankelen. Den er ikke nødvendigvis helt tettsittende, men følger kroppen rundt lår, rumpe og legger. Modellen er perfekt for deg som har en rett kroppsfasong, og som liker at klærne sitter noe strammere enn de klassiske jeansene gjør. En slim fit jeans som Levi's 511 sitter rett under hoften, og er dermed lavere i livet enn en 501.

Skinny fit (for eksempel Lee Malone)
En jeans i skinny fit-fasong, er smal hele veien fra linningen til fotåpningen. Dette er fasongen for deg som virkelig vil at jeansen skal være ettersittende og smal. Denne jeansfasongen inneholder som regel stretch, for at buksene skal være komfortable å ha på seg og holde fasongen. Lee Malone er en skinny jeans som er mid rise - det vil si at den er tilsvarende 501 når det gjelder høyde på livet.