Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn butikk
Bli medlem i VIC Kundeklubb
RASK LEVERING GRATIS RETUR 30 DAGERS RETURRETT

Fri frakt over 1000,-

linskjorter

LIN OG LINBLANDINGER

I vår linkolleksjon har vi plagg i både 100% lin, men også en rekke plagg i forskjellige linblandinger. Dette for at plagget skal få maksimal komfort, passform, at det skal holde seg vask etter vask og at fargene skal bli så klare som mulig. Under tar vi deg gjennom de mest vanlige linblandingene i markedet.

Lin og bomull:
Bomull, akkurat som lin, puster og føles kjølende på varme sommerdager, og er derfor et populært materiale å blande med lin. Begge materialene kombinerer komfort, pusteevne og holdbarhet, noe som gjør at du holder stilig og komfortabel gjennom hele sommeren. Ved å blande lin med bomull bidrar man også til at linen ikke krøller seg like lett, plagget blir mykere og får et mindre grovt uttrykk.

Lin og viskose: 
Viskosefibrene er mykere og mer elastiske enn lin, noe som gir økt komfort og et mer elegant fall til plagget. I tellegg absorberer viskosen fargestoffer svært godt, noe som resulterer i klarer og mer holdbare farger. Dette er spesielt viktig for sommerklær som ofte har en frisk og livlig fargepalett. 

Lin og modal: 
Modal er på samme måte som viskose fremstilt av trepulp og har derfor mange av de samme egenskapene som viskose når det gjelder mykhet og et mer drapert uttrykk til plagget. Det som skiller modal fra viskose er at dette tekstilet gjennomgår enn litt mer intensiv produksjonsprosess som resulterer i et mer slitesterkt materiele enn viskose. Modal kan ogsp minne litt om silke eller tencel

Lin og nylon:
Blandingen av lin og nylon gir et stoff som kombinerer linets naturlige pusteevne og kjølende egenskaper med nylons slitestyrke, elastisitet og rynkebestand. Nylon er både mykere og lettere enn lin, så ved å tilføre en liten andel nylon til våre lin t-skjorter gjør dette at plaggene føles mykere, letter og det bidrar også til å beholde form og struktur på plagget. Dette er en svært gunstig blanding å bruke for et lett jerseyprodukt