Gå til innhold

Fine festantrekk til herre

Festsesongen er i gang, med mange hyggelige anledninger til å pynte seg. Det er heldigvis fullt mulig å kle seg til fest, og samtidig være kul, avslappet og komfortabel. Her er de beste tipsene.

Helene Svardal  Sosiale medier-ansvarlig i VIC.

– De aller fleste menn har en eller flere dresser i klesskapet, men det er ikke alltid man vil kle seg så formelt. Eller man ønsker kanskje å gi dressen er litt annet uttrykk. Kleskodene til de store anledninger som bryllup, krever som oftest fortsatt en dress. Derimot er det helt fint å velge noe mer avslappet til for eksempel 17.mai-festen eller en dåp, sier Helene Svardal i VIC.

Her er hennes tre beste tips til antrekk som er pyntet, men avslappet.

1. Velg en morsom skjorte til dress

Det er ikke så mye som skal til for å gi den formelle dressen et helt annet uttrykk. En morsom skjorte i et mønster eller en frisk farge, gjør dressen mer leken og avslappet i stilen. Når skjorten er litt sprekere, er det også enklere å kaste jakken når det blir varmt, for da er skjorten en tydeligere del av antrekket.

Skjorte fra Alvo, 899 kr, blazer fra Mario Conti, 2499 kr, dressbukse fra Mario Conti, 1199 kr, slips fra Amanda Christensen, 499 kr, sko fra Mario Conti, 1299 kr.

2. Genser og chinos er fint til fest

Et fint alternativ til fest, er et par pene chinos kombinert med en kul skjorte. Er det litt kjølig, kan du fint style antrekket med en lun genser over skjorten. Genseren kan også få henge over skuldrene for en mer preppy look.

Genser fra Jean Paul, 999 kr, skjorte fra Mario Conti, 799 kr, chinos fra Jean Paul, 999 kr, sko fra Mario Conti, 1299 kr.

3. Alltid beredt med en kul jakke

En kul vindjakke er et godt alternativ til en blazer, også til fest. Det norske været kan overraske med både vind og regn, og jeg anbefaler at man investerer i en pen jakke som kan fungere til fest. Da er du forberedt når det plutselig blåser opp på 17.mai, eller om hagefesten blir litt kjøligere enn du hadde håpet på

Bomberjakke fra Mario Conti, 1299 kr, skjorte fra Jean Paul, 699 kr, bukse fra Jean Paul, 999 kr, sko fra Jean Paul, 499 kr.

Les mer om hvordan du blir festfin!